top 5 aanbieders 1 Condoom.nl 2 Durexwinkel.nl 3 Allecondooms.nl 4 Postcondooms.nl 5 Condoom-anoniem.nl
Zwangerschap voorkomen

Zwangerschap voorkomen

De zwangerschap is een erg mooi proces mits dit gepland is. Wij van e-rubbers begrijpen dat een ongeplande zwangerschap het liefst voorkomen wordt. Vandaar dat we daar in dit artikel nadrukkelijk bij stil staan. 

Hoe voorkom je zwangerschap?

Door gebruik te maken van een anticonceptiemiddel in de vorm van bijvoorbeeld een condoom of de pil kan een zwangerschap voorkomen worden. Ieder anticonceptiemiddel beschikt over verschillende eigenschappen. Ook zijn er middelen mét en zonder hormonen die gebruikt kunnen worden. De keuze die je hierin maakt is afhankelijk van de werking, het gebruik en ook bijwerkingen en mogelijke risico's die het gebruik middel met zich meebrengt. Wanneer we kijken naar de zwangerschap vanuit het biologische aspect kunnen we met je delen dat een zwangerschap voorkomen kan worden door middel van: 

  • Het voorkomen van een eisprong
  • Het voorkomen van bevruchting van zaadcel richting eicel
  • Het voorkomen van het plaatsvinden van mogelijke innesteling 

Wat werkt er niet?

Er zijn ook enkele zaken die nadrukkelijk níet bijdragen aan het voorkomen van een mogelijke zwangerschap. Enkele zaken die we daarom met je delen zijn:

  • Het vroegtijdig terugtrekken van de penis uit de vagina draagt niet bij aan het mogelijk voorkomen van zwangerschap
  • Het raadplegen van periodieke onthouding, ook wel bekend als niet vrijen gedurende de eisprong
  • Gebruik maken van zaaddodende middelen zónder een condoom

Door gebruik te maken van bovenstaande lijstjes met Do's en Don'ts weet je als geen ander wat je moet doen om een zwangerschap te voorkomen. De zwangerschap is namelijk vele malen mooier wanneer deze gepland is!

Terug naar overzicht