top 5 aanbieders 1 Condoom.nl 2 Durexwinkel.nl 3 Allecondooms.nl 4 Postcondooms.nl 5 Condoom-anoniem.nl

Veilig vrijen

Wanneer je besluit verder te gaan dan zoenen en andere handelingen is het verstandig om veilig te vrijen. Op deze wijze kun jij zaken als seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) en zwangerschap voorkomen. Je vrijt pas veilig wanneer je gebruik maakt van voorbehoedmiddelen. Deze middelen zijn er in tal van verschillende vormen. Op deze website wordt nadrukkelijk uitgelicht op voorbehoedmiddel nummer 1: De condoom. In dit artikel geven we een korte introductie op het gebied van veilig vrijen.

De definitie

Seks is lang niet voor iedereen een makkelijk gespreksonderwerp. Vandaar dat e-rubbers ook een voorzichtige aanpak hanteert hierin. Veilige seks heeft in principe 'gewoon' betrekking op het verrichten van seksuele handelingen of praktijken die risico's op een mogelijke zwangerschap of SOA verminderen. Hoe meer vormen van veilig vrijen er gebruikt worden, hoe kleiner de kans op risico's. Je wilt elkaar natuurlijk niet opzadelen met een nare ziekte of andere problemen die voort kunnen komen uit het hebben van onveilige geslachtsgemeenschap.

Meer aandacht met campagnes

Door de jaren heen zijn er al de nodige campagnes opgezet om het veilig vrijen meer onder de aandacht te brengen. Met name jongeren hebben hier met regelmaat lak aan en vrijen zodoende onveilig zonder zich bewust te zijn van de risico's. Eén van de eerste campagnes die betrekking had op het veilig vrijen werd in 1985 gelanceerd door SIRE. Hierbij werd landelijk opgeroepen tot het testen en behandelen van een mogelijke SOA. Toen kort daarna de aidsepidemie ontstond werd veilig vrijen nadrukkelijker gestimuleerd. Tussen 1987 en het heden zijn er tientallen vrij veilig campagnes opgezet in opdracht van de overheid.