top 5 aanbieders 1 Condoom.nl 2 Durexwinkel.nl 3 Allecondooms.nl 4 Postcondooms.nl 5 Condoom-anoniem.nl
SOA's voorkomen

SOA's voorkomen

Zowel een SOA als zwangerschap kan voorkomen worden. Door gebruik te maken van condooms kan veilige seks gerealiseerd worden. In dit artikel bespreken we enkele zaken die ervoor zorgen dat jij een SOA geheel eenvoudig weet te voorkomen en wat je hier zoal zelf voor kunt doen. 

Gebruik een ideale condoom

Op het gebied van condooms kun je kiezen uit tal van verschillende vormen, soorten en ook maten. Daarnaast is er ook nog het nodige verschil in smaak, dikte en kleur. Het is belangrijk om een condoom te kiezen die bij jou en ook je partner past. Op deze manier valt alles automatisch een flink stuk beter. Online zijn tal van inzichten die het mogelijk maken om jouw ideale condoom te vinden.

Hoe krijg je een SOA?

Het krijgen van een SOA kan razendsnel gebeuren. SOA's kunnen zich namelijk verspreiden via zowel sperma, bloed, vaginaal vocht of contact met slijmvliezen. Door middel van veilige seks wordt dit alles uitgesloten. 

Maak het bespreekbaar

Het hebben van veilige seks start met het praten. Geef aan wat je wilt en maak het zodoende bespreekbaar bij je partner. Geef aan wat je wel en niet fijn vindt en creëer zodoende duidelijkheid en openheid. Het is belangrijk om het hier ook te hebben over condooms. Zo weet je beide waar je aan toe bent en wat je aan elkaar hebt. Het hebben van geslachtsgemeenschap is geen zaak waarbij je over jouw eigen grenzen dient te gaan. Je hoeft niet iets te doen wat je zelf liever niet wilt. Kortom, maak het bespreekbaar en vrij zodoende geheel veilig. 

Terug naar overzicht